NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

Testpagina Medtronic

Beter geld naar een goed doel, dan naar een traditionele stand. Dat is het gedachtegoed van We Stand Close. Vanuit tientallen inzendingen zijn drie goede doelen geselecteerd en nu is het tijd voor jouw stem. Scroll naar beneden en ontdek de genomineerden van We Stand Close 2021. Op wie stem jij?

DE STEMMING IS GESLOTEN. Benieuwd naar de uitslag? Houd onze website in de gaten!

Genomineerde 2: KAMEROEN FONDATION ROHO MARC DERLUYN

dr. Jean Lemaitre

Artsen die in Europa zijn opgeleid, keren zo nu en dan terug naar hun land van oorsprong om daar het vak uit te oefenen. Zo ook dr. William Ngatchou, die na zijn opleiding hartchirurgie in het Erasmusziekenhuis van Brussel besloot om weer aan het werk te gaan in Kameroen.

Sinds 2012 ondersteunt Fondation ROHO Marc Derluyn verschillende initiatieven van dr. William Ngatchou. Van het organiseren van hart-, vaat- en thoracale operaties, trainingen in de vorm van postuniversitair onderwijs in het ziekenhuis of aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Douala.

Kameroen is een land dat rijk is aan goodwill, maar door het gebrek aan de juiste medische middelen en technologieën blijft het een uitdaging om geneeskunde van hoog niveau toegankelijk te maken. In samenwerking met Fondation ROHO Marc Derluyn en dr. William Ngatchou wordt een nieuw centrum voor hart- en vaatchirurgie in het Ziekenhuis van Douala gerealiseerd. De ambitie is om in 2023-2024 onafhankelijk te zijn.

Met jouw stem wordt het centrum voor hart- en vaatchirurgie gesteund in haar ontwikkeling en ambitie.

 

Gerelateerd nieuws