NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

Cursorisch onderwijs

Het CASH-onderwijs is in ontwikkeling en wordt afgestemd op het opleidingsplan Heelkunde. Het CASH-onderwijs sluit aan op SCHERP 2.1 en leidt aios op tot wat de chirurg anno 2030 in huis moet hebben.

Naast het CASH-onderwijs zal het regionale onderwijs een belangrijke rol spelen bij de opleiding van de aios. Ook volgen aios in de eerste twee jaar een ALTS-, FCCS- en OTC- of AO-cursus. Daarnaast wordt gedurende de gehele opleiding jaarlijks in oktober een voortgansgtoets m.b.t. het kennisniveau afgenomen.

Opbouw Cursorisch onderwijs
Opleidingsjaar
Organisatie

Inschrijven
Aios met een lidmaatschap van de NVvH waarvan het actuele opleidingsschema bekend is, ontvangen automatisch een uitnodiging voor de CASH-cursussen. Aios in vooropleiding bij de heelkunde kunnen hun contactgegevens inclusief startdatum opleiding en opleidingsrichting doorgeven via opleiding@heelkunde.nl. Zij ontvangen daarna ook een uitnodiging voor de relevante cursussen. 

Basisexamen Heelkunde
Alle assistenten in (voor)opleiding heelkunde zijn verplicht om in het eerste of tweede jaar van de opleiding het basisexamen af te leggen. Dit examen wordt georganiseerd door het Collegium Chirurgicum Neerlandicum. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de site van het CCN.

Geef wijzigingen door
Wijzigingen in het opleidingsschema, (ziekenhuis)mailadres/mailgegevens of differentiatie? De NVvH blijft graag op de hoogte. Wijzigingen kunnen worden doorgegeven via de e-mail naar opleiding@heelkunde.nl.